Fotografie: Jana Kratochvílová

STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Tiramisu

Pokud ujíždíte na sladkém stejně jako já, tak si občas rádi dáte Tiramisu. V kavárnách ho mají celkem drahé, ale jak brzy zjistíte, je velmi jednoduché si ho udělat za pár korun i u sebe na koleji, či bytě.

Nářadí: hluboká miska/dortová forma/větší pixla na oběd, miska, prkénko, hrnek, nůž, lžíce
Ingredience: 2 tvarohy, zakysaná smetana, 4–6 banánů, cukr, Granko/nastrouhaná čokoláda, dlouhé piškoty (stačí i obyčejné piškoty), káva, (rum)
Doba přípravy: 20 minut
Cena: cca 60,– Kč

Postup:

Uvaříme si kávu, necháme ji vychladnout a přidáme trochu rumu. V misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a 2–4 lžíce cukru (záleží na tom, jak moc sladíte). Do velké misky si vyskládáme na dno piškoty, zalijeme kávou tak, aby se piškoty nasákly, další vrstva bude tvarohová směs, na kterou pak dáme nakrájené banány, opět vyskládáme piškoty, zalijeme kávou a dáme tvarohovou směs. Vrchní část posypeme Grankem nebo nastrouhanou čokoládou a dáme uležet do ledničky.

TIP: Místo tvarohu a zakysané smetany se používá sýr, který se jmenuje Mascarpone, ale ten je poměrně drahý. Někteří lidé používají lučinu, ale já se ráda držím tvarohu a zakysané smetany.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.

Autor: JU Magazín