STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Vánoční punč

Fotografie: Jana Kratochvílová

Pokud jste na tom stejně jako já a ani teplá mikina a teplé ponožky vás nezahřejí, tak mám pro vás dobrotu, která vás zahřeje uvnitř a nemusíte se za ní vláčet až na vánoční trhy do města. Vybrala jsem jednoduchý recept na vánoční punč, který chutná opravdu dobře.

Nářadí: hrnec, hrníček, naběračka, odšťavňovač
Ingredience: 1 citron, 1 pomeranč, 250 dkg cukru, 3 hrnky vody, 200–300 ml rumu, 500 ml vína (je jedno jestli bílé nebo červené, prostě vezměte to, které máte načaté), hřebíček, skořice a zavařené jahody
Doba přípravy: 30 minut
Cena: cca 100,– Kč

Vymačkáme si pomeranč i citron, šťávu z nich dáme do hrnce, přidáme cukr, 3 hrnky vody a přivedeme k varu, ale nevaříme. Poté přidáme hřebíček, skořici (obojí podle chuti), rum a víno (správně se má dát víno červené, ale jsme studenti, že?) a opět přivedeme k varu.

TIP: Hrníčky nebo skleničky, ze kterých si punč budeme vychutnávat zahřejeme (např. teplou vodou), dáme do nich pár kousků jahod a nalijeme do nich horký punč. Šikovnější z vás si skleničku mohou ozdobit plátkem citronu nebo pomeranče.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.