STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Smažená vajíčka (2 varianty, 1 porce)

Fotografie: Jana Kratochvílová

Ptala jsem se své spolubydlící, které jídlo by mi doporučila do studentského vaření a ona prohlásila, že smažená vajíčka jsou základ. Věřím, že toto jídlo je velmi jednoduché, a proto s ním nebudete mít problémy. A tak vám ukáži rovnou 2 varianty.

Smažená vajíčka (1 porce, 2 způsoby)

Nářadí: pánvička, hrníček, vařečka, nůž
Ingredience: 3–4 vajíčka, 1–2 cibule, kapka oleje, krajíc chleba/4 brambory
Dobra přípravy: 15 minut
Cena: cca 30,– Kč
Postup:

Nakrájíme si cibuli, dáme ji na pánvičku a osmažíme na oleji, dokud nezezlátne. Přidáme vajíčka, osolíme a mícháme, dokud se vajíčka neusmaží. Každý je má rád jinak, někdo je jí syrovější, někdo je má raději suché.

Smažená vajíčka si můžeme dát s chlebem, resp. s topinkou, kterou si namažeme máslem/sýrem, nebo si k nim můžeme uvařit pár brambor. Záleží na tom, kolik máme času a jak velký hlad máme.

alt smazena_vajicka2

TIP: Pokud máme pažitku, tak ji nakrájíme a přidáme do vajíček. Jídlo pak vypadá veseleji a zdravěji. Nakrájíme si zeleninu jako přílohu.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.