STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Bramborové lupínky

Fotografie: Jana Kratochvílová

Má večer přijít kamarád/ka, abyste se společně dívali na hrůzostrašný horor? Ale nestíháte už doběhnout nakoupit, protože si chcete dát sprchu, nebo dodělat domácí úkol z matiky?

Nářadí: pekáč, prkénko, pečící papír, nůž, utěrka/chňapky
Ingredience: brambory, trocha soli
Doba přípravy: 10 minut
Cena: cca 20,– Kč
Postup:

Zapněte troubu na plno, aby se rozehřála. Oloupejte si brambory, umyjte a poté je nakrájejte na slabé plátky tak, aby byly všechny stejně tlusté.

Na pekáč dejte pečící papír, rozprostřete na něm brambory a vložte do trouby. Hlídáme, aby se brambory v troubě nepřipálily a poté, co zezlátnou, je vyndáme, dáme do misky a osolíme.

TIP: Pokud máte chuť na bramborové lupínky, ale nechcete si kvůli tomu zapínat troubu, nakrájejte brambory na tenké plátky, dejte na talíř a vložte do mikrovlnky. Nechte je tam 5–10 minut, dokud se brambory neupečou.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.