logo

STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Zeleninová polévka s nudlemi

Máme tu podzim, a proto se oblékáme tepleji, ale co nás zahřeje zevnitř během oběda? Co takhle studentská polévka?

Foto: Jana Kratochvílová

Nářadí: hrnec, prkénko, vařečka, nůž
Ingredience: cibule, masox, vajíčko, olej, nudle (těstoviny), mrkev, petržel (brokolice, květák), kuřecí maso (stačí trochu)
Doba přípravy: 15 minut
Cena: cca 70,– Kč

Postup:

V hrnci si na oleji osmažíme cibulku. Uvaříme si vodu v rychlovarné konvici, abychom si zkrátili dobu přípravy. Přidáme masox podle požadovaného množství. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme do polévky a necháme vařit. Mezitím, než se kuřecí maso uvaří, si připravíme zeleninu – mrkev můžeme nastrouhat, nebo nakrájet na kolečka, petržel (brokolici, květák) nakrájíme. Zeleninu přidáme do polévky, vaříme tak dlouho, dokud trochu nezměkne. Přidáme nudle a necháme je vařit kratší dobu, než je uvedeno na obalu, protože v horké polévce ještě „dojdou“. Vypneme plotýnku a zamícháme vajíčko.

TIP: Čím více zeleniny, tím více barev potěší naše oči a chuťové buňky.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.

Jana Kratochvílová

Oblíbené články

comments powered by Disqus