Fotografie: Jana Kratochvílová

STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Rajčatový salát s mozzarellou

Ve zdravém těle je zdravý duch, a proto si přestavíme i takové recepty, jejichž hlavní ingrediencí je zelenina. Dnes to budou rajčata s mozzarellou. Mozzarella je výborný měkký sýr, který byste rozhodně měli ochutnat. Možná vám z počátku přijde zvláštní, ale určitě si ho zamilujete.

Rajčatový salát s mozzarellou (2–3 porce)

Nářadí: miska, prkénko, nůž
Ingredience: 4–6 rajčat, mozzarella, sůl
Dobra přípravy: 10 minut
Cena: cca 50,– Kč

Postup: Vše si nakrájíme, smícháme v misce a trochu osolíme. Dáme vychladit a poté jíme s pečivem.

TIP: Můžeme přidat cibuli a jíst s celozrnným pečivem.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.

Autor: JU Magazín