logo

STUDENSTKÉ VAŘENÍ: Mugcake do šesti minut!

Výborný, ale hlavně rychlý a levný - MUGCAKE. Jedná se o mini bábovičku z hrníčku, která může být na sladko i na slano a která je během tří minut v mikrovlnné troubě hotová.

Foto: Pamela Zampinová

Hlavními základy jsou jen vejce a ovesné vločky, další ingredience přidáváme podle chutí, nálady a nápadů. Hodí se výborně k snídani, obědu, k svačině i večeři. Chuťově je opravdu velmi dobrý a díky kombinaci vloček a vejce zasytí na dlouhou dobu.

Sladkou variantu můžete vytvořit téměř ze všeho ovoce, které vás napadne. Nejideálnější a nejchutnější je mugcake s banánem, lesními plody nebo jahodami. Výhodou těchto druhů ovoce je, že se během připravy nemusí použít mixér, stačí pouze rozmačkat vidličkou, tudíž je přípava opravdová rychlovka. Pokud není po ruce ovoce bohatě stačí vajíčko, ovesné vločky a skořice. A pokud chcete být opravdoví gurmáni, sáhněte po nutelle.

Slaná varianta je jasná – místo ovoce přidáme nastrouhaný sýr se šunkou nebo salámem.

Nářadí: hrneček, vidlička, popřípadě mixér

Ingredience: ovesné vločky, vejce + na co máme chuť

Doba přípravy: 5–6 minut

Postup: Do hrnečku nasypeme ovesné vločky, přidáme vajíčko, rozmačkaný banán, jiné ovoce nebo ingredience pro slanou variantu. Vše důkladně rozkvrdláme. Vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Po té vytáhneme, vidličkou opatrně vyklopíme na talířek, ale můžeme jíst přímo z hrníčku. Pro sladkou variantu můžeme zalít bábovičku jogurtem, tvarohem, dozdobit skořicí, ovocem, prostě podle libosti a fantazie.

Pamela Zampinová

Oblíbené články

comments powered by Disqus