Dnešním dnem končí festival pro milovníky dobrého jídla a pro všechny, kteří chtějí ochutnat netradiční kuchyni cizokrajného původu. Od čtvrtka 7. 11. do soboty 9. 11. se na Výstavišti prezentovala gastronomie z 36 zemí světa, mezi kterými nechybělo Japonsko se svým suši, Německo se špekovými knedlíky a klobásou, Itálie s pizzou a těstovinami, Řecko s gyrosem a grilovanou chobotnicí, ale také exotická Mexická kuchyně s praženými červy. Ani česká regionální kuchyně se nenechala zahanbit. Stánek z Chodska obhajovaly povidlové buchty a za Třeboň zde byly k ochutnání smažené kapří filety s ovocnou salsa omáčkou. Ochutnat všechno by bylo nemožné. U stánků se podávaly degustační porce rozmanitých cen. Ochutnávka povidlových chodských buchet s kakaem stála 25 Kč, kelímek zdravého čočkového salátu s grilovanou zeleninou 10 Kč, ale jedno chapadélko chobotnice s kouskem pity vyšlo na 65 Kč. Musím říci, že kuchaři si dali opravdu záležet, aby oslnili a získali nové zákazníky. Na obdiv zde byla také vystavená jídla ze soutěže Kuchař roku 2013/14. U většiny stánků probíhaly ukázky přípravy rozmanitých jídel - studenti rybářské školy například učili publikum, jak filetovat kapra. Mezi přítomnými byl i Roman Vaněk, známý kuchař z pořadu //Ano, šéfe!// a někdejší porotce pořadu //Na nože.// Gastrofest dnešním dnem končí, takže pokud ještě nemáte plán na sobotní odpoledne, máte poslední možnost vypravit se za gurmánskými zážitky. Vřele doporučujeme! Reportérky: Jana Říhová a Eliška Hirková