Fotografie: Jana Kratochvílová

STUDENTSKÉ VAŘENÍ: Křupavé kuřecí řízečky s brambory (2 porce)

Už žádné fajnovky za dvacku, u kterých si nejsme jisti, co v tom vlastně je, protože si můžeme udělat vlastní fajnovku.

Nářadí: pánvička, hrnec, 4 talíře, obracečka, nůž, prkénko, papírové ubrousky
Ingredience: 2 kuřecí prsa, hladká mouka, cornflakes (kukuřičné lupínky), 2 vejce, trochu soli, olej, brambory, kečup, cibule, (česnek)
Doba přípravy: 45 minut
Cena:cca 90,– Kč
Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kukuřičné lupínky rozdrtíme, čím budou menší, tím lépe se nám to bude obalovat. Kuřecí kousky obalíme v hladké mouce, pak v osoleném vajíčku a pak v kukuřičných lupínkách. Nebojíme se přimáčknout, protože potřebujeme, aby lupínky dobře držely.

Obalené řízečky pečeme na rozehřátém oleji na pánvičce do zlatova. Dáváme pozor, aby se nepřipálily, protože připálené jsou hořké a to by vám asi nechutnalo. Upečené řízečky dáváme na talíř, na kterém jsou papírové ubrousky, aby vsákly nadbytečný olej. Jako přílohu si uvaříme brambory.

Pokud nemáte k řízečkům žádnou omáčku, protože jste ji zapomněli koupit, nebo si chcete udělat vlastní, tak jsem pro vás připravila takovou rychlovku. Trošku kečupu, do toho nakrájet nadrobno cibuli, osolit a dát trochu česneku, může být klidně i sušený. Celkem je tato na první pohled možná trochu podivná omáčka i velice chutná.

TIP: Čím menší kousky kuřecího masa si nakrájíte, tím rychleji se vám řízečky budou péct a lépe obracet, protože kuřecí kousky se po obalení zvětší.

Pokud máte i vy svůj vyzkoušený recept na chutné a zajímavé jídlo, pošlete nám ho na e-mail: redakce@jumagazin.cz a do předmětu napište: STUDENTSKÉ VAŘENÍ. A pokud žádný takový recept nemáte, ale rádi byste zde nalezli své oblíbené jídlo, napište nám, na co máte chuť, a my vám zkusíme vyjít vstříc.

Autor: JU Magazín