Fotografie: Jan Krob

Gourmet Factory - škola vaření, která Vás bude bavit!

I přesto, že nejsem žádný kuchařský nadšenec a zřejmě ani nikdy nebudu, jsem se rozhodla podělit se s vámi o svůj příjemný zážitek na kurzu vaření se školou Gourmet Factory.

Škola Gourmet Factory představila v polovině září svůj nový projekt školy vaření, která na jihu Čech nemá obdoby. Škola nabízí široký výběr kurzů od klasické české kuchyně až po zahraniční. Dále se specializuje přímo na vybrané produkty jako jsou kuře, polévky, dezerty nebo sushi. Nechybí zde ani kurz párty jídel, steaků, mořských plodů a grilování.

Po absolvování kurzu mohu říci, že se tento projekt velmi povedl a s klidem by mohl konkurovat pražským kurzům. Realizačnímu týmu Gourmet Factory nechybí pečlivost a smysl pro detail. Na kurzy vás láká již krásně zpracovaný web a fotografie z prvního kurzu. Na kurzu mile překvapí designové prostředí, čistota a připravenost. O tom, jak vás překvapí občerstvení v podobě výborného vína, si povíme až příště… :) Během kurzu panuje uvolněná a přátelská atmosféra. Nemusíte se tedy určitě bát toho, že by nad vámi stál šéfkuchař a pozoroval vás jestřábím okem.

Opravdu nezáleží na tom, jestli jste začátečník, nebo zkušený kuchař. Kurzy jsou určeny pro ty, kteří chtějí prožít příjemný večer, naučit se něčemu novému a užít si trochu té srandy. Já jsem navštívila předpremiérový kurz s titulem Itálie, tajemství nejen těstovin. Jako pravá Italka jsem mohla posoudit, jestli to, co vaříme, a to, co nám šéfkuchař o italské kuchyni vypráví, je adekvátní a pravdivé. Když píši o Gourmet Factory pochvalný článek, je zřejmě jasné, jaké dojmy jsem si z kurzu odnesla. Organizátorům skláním velkou poklonu.

Na závěr, bych chtěla poradit všem, kteří se rozhodnout kurz navštívit, aby minimálně půl dne před kurzem nejedli. Hrozí velké nebezpečí, že se nebudete moci zvednout od stolu!

Autor: JU Magazín